En ting Frida har lært mig...

Butterbean-blomkålsdeller & noget om Fridas kost…

Igår aftes kastede jeg mig ud i et frikadelle-eksperiment. Jeg ELSKER frikadeller, og vil altså forsøge om jeg ikke kan lave nogle veganske, der kan leve op til (eller over) de gamle svinedeller. Jeg har fundet inspiration lidt forskellige steder, og har nu sammensat min egen opskrift.

image

1/2 blomkålshoved

250 gram tørre butterbeans (Limabønner)

1 løg

2-3 fed hvidløg

1 dl havregryn

1 tsk loppefrøskaller

1/2 dl vand

urtesalt, peber, paprika, gurkemeje, cayennepeber (efter smag og behag)

kokosolie eller olivenolie til stegning

OBS: Bønnerne sættes i blød 8-10 før, og koges i ca en time (eller køb dem på dåse 😉 )

Riv blomkål og snit løg og hvidløg. Det hele blandes i en skål med bønner og havregryn. Loppefrøskallerne røres op med vandet, og tilsættes “farsen”. Smages til med krydderier, og steges gyldne ved middel varme (tager lidt tid, før de bliver faste). Billede må i undvære, da jeg var virkelig sulten 😛

Vi spiste det med en spidskålssalat med stegte svampe og hasselnødder, vendt i balsamico, lidt rapsolie, citron og urtesalt – og det smagte nu meget dejligt. De resterende deller vil jeg idag (til frokost) spise i en fuldkornswrap, med salsa, gaucamole, spidskål, tomat og peberfrugt.

En anden ting jeg gerne vil fortælle jer lidt om, er omkring Fridas kost. Som jeg tidligere har nævnt, har vi i et stykke tid diskuteret, om Frida skal spise vegansk, vegetarisk, “normal dansk kost” eller noget helt fjerde. Og ja, nu er vi endelig kommet frem til noget (i hvert fald for en tid ;-)). Herhjemme vil vi, naturligvis, fortsætte med at spise meget plantebaseret, men da Morten også spiser animalske produkter, har vi valgt, at det vil Frida også få en gang i mellem. Har Morten fx lavet noget mad med fløde eller oksekød, og det er noget som er godt “babymad”, så får hun noget af det. I forgårs var det sådan, at jeg havde lidt en ret spicy dhal, og Morten fik en ret med bl.a. grov-pastapenne (som Frida elsker) og syltede peberfrugter i noget osteflødesovs. Her syntes vi altså at det var bedst at fik pastaen i stedet for de stærkt krydrede linser. Og det var Frida vidst glad for 🙂

image

Yderligere vil vi heller ikke begrænse hende, når vi er ude blandt folk. Hvis bedsteforældrene serverer kødsovs eller leverpostej på rugbrødet, så får hun det. Hvis de serverer boller med smør engang i børnehaven, så får hun det (ved siden af sin veganske madpakke, hvis jeg laver den 😉 )

Så ja, det var lige en lille opdatering her fra barselsland.

Jeg har forresten lavet en Facebook-side, der hedder Skønnegrønnelønne, hvor du kan blive opdateret, når det kommer nye indlæg – eller måske der også kommer lidt andet guf en gang i mellem.. Har selvfølgelig også stadig min Instagram – hvor jeg hedder skoennegroenneloenne.

Hav en dejlig fredag – og nyd jeres weekend!

HOV! Vi skal sguda i biografen i aften – bare Morten og jeg – det bliver helt vildt. Er både nervøs og glad. Skal nok skrive hvordan det gik..

Hyg jer <3

Kh Lønne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ting Frida har lært mig...