Søndags-lækkersulten
Det er en af de dage…en af dem, hvor kæresten skal i biografen (og have slik og cola!), og hvor man bare er skide jaloux! Hvor man også vil have slik og cola. Og hvor man går med en sukker-djævel på den ene skulder, og en overskuds-engel på den anden. Jeg gik og snakkede med dem begge nede i Brugsen, klar til at putte det ned i kurven, som vandt. Heldigvis var det en af de dage, hvor overskuds-englen vandt battlen, og jeg proppede stolt en kefir-yoghurt (der skal bruges til en lækker hindbær/lakrids-smoothie) ned i kurven.
Apropos kefir går jeg og tumler med en idé, om at kaste mig ud i et kefir- og kombucha-eventyr. Jeg skal nok skrive mere om det senere 🙂
Nu har overskuds-mor her så også lige smidt en portion knækbrød, med juicepulp, kerner og frø, sammen. Wauw.
Så her får i altså både opskriften på en hindbær/lakrids-smoothie (der kan hjælpe i kampen mellem det gode og onde ;-)), og en opskrift på de sunde, nemme og lækre knækbrød.
Hindbær/lakrids-smoothie:
1 dl frosne hindbær
2 dl kefir (en form for syrnet mælk)
1 drys lakridspulver
lidt citronsaft
Knækbrød:
Ca 2-3 dl pulp (fra juice)
1 dl chiafrø
1 dl hørfrø
2 dl græskarkerner
1,5 dl solsikkekerner
1 dl hampefrø
1 æg
2 dl vand
Urtesalt
Det hele røres sammen, og trækker i en 1/2 – 1 time.
Smøres ud på en bageplade med bagepapir.
Bages ved 150 grader i ca 1,5 – 2 timer.
Nu vil jeg nyde min smoothie, i sengen med min datter.
Kys & kærlighed
Lønne
Ingen kommentarer endnu